SHPËRNDAJE

A keni kërkuar ndonjëherë të filloni një biznes dytësor, por keni hezituar sepse e dini se do t’ju duhej një faqe interneti? Ose keni humbur klientët tuaj, sepse biznesi juaj i vogël ende nuk ka një vend ku ta promovoni?

Nëse nuk jeni një person me mendje të teknologjisë, ngritja e një faqeje mund të duket konfuze dhe konsumon kohë, nëse e bëni vetë – ose mund tju kushtoj pak nëse merrni nëse punësoni dikë tjetër për ta bërë këtë.

Këto shqetësime janë të kuptueshme. Megjithatë, është viti 2018.

Një faqe interneti është e domosdoshme nëse doni të arrini tregun tuaj të synuar dhe krijimi i një faqe interneti është shumë më e lehtë sesa mund ta kuptoni, veçanërisht nëse përdorni WordPress(Shiko këtu)për ta vendosur atë.

Kjo mund të ndihmojë të mendoni për faqen tuaj si një hapësirë bosh me qera. CMS juaj janë raftet  që vendosni për të siguruar që përmbajtja e dyqanit tuaj të jetë e organizuar në mënyrë logjike, e lehtë për t’u arritur dhe të shfaqet në mënyrë tërheqëse.

Kur të zgjidhni një CMS, ashtu si kur zgjedhni punojsin e përhershëm të dyqanit tuaj, ju keni shumë opsione – dhe ata nuk janë të gjithë të barabartë në aspektin e kostos, funksionit dhe estetikës.

Ja pse WordPress është një mik i besuar i një pronar të biznesit të vogël.

1. WordPress është falas.

Falas, është opsion i mirë kur jeni duke vepruar në një buxhet të vogël të biznesit. Ju ende duhet të paguani për web hosting, dhe ju mund të dëshironi të blini një theme(temë) në vend që të përdorni një të lirë për të ndryshuar mënyrën se si duket faqja juaj (ky është shpenzimi i vetëm për momentin), por pë r CMS e WordPress  nuk paguan asgjë për ta shkarkuar.

2. WordPress është i lehtë për t’u përdorur.

WordPress krenohet me instruksionin e tij të instalimit të pesë minutave dhe udhëzuesit e ndihmës për të ecur gjatë procesit.

Dhe pse mund të mos të merrni vesh nga teknologjia, por me të vërtetë është kaq e lehtë për të marrë një vend themelor dhe respektiv. Bërja e diçka komplekse mund të kërkojë disa lexim dhe studim në forumet mbështetëse, por për shumicën e pronarëve të rinj të faqes, por duke shkuar nga zero në një faqe interneti në pak minuta është më se e mjaftueshme.
Tema e forumeve mbështetëse na çon në gjëndjen tjetër që WordPress ka për të.

3. WordPress ka një komunitet të gjerë mbështetjeje.

Tridhjetë për qind e të gjitha faqet e internetit përdorin WordPress, dhe ajo ka një pjesë 60% të tregut CMS. Numri i njerëzve që përdorin WordPress do të thotë që nëse keni ndonjë problem ose një pyetje, shanset janë që të merrni një përgjigje  në një prej mbështetjes së WordPress ose në forumet zhvilluese.

Kjo gjithashtu do të thotë se nëse ndonjëherë doni të transferoni mirëmbajtjen, përmbajtjen ose dizajnin e sitit tuaj, ka shumë zhvillues, shkrimtarë, redaktorë dhe dizajnerë të cilët e dinë se si funksionon CMS-ja e sitit tuaj.

4. Është e lehtë për të bërë faqen tuaj WordPress të duket unike.

Për shkak se kodi i WordPress është burim i hapur, zhvilluesit  dhe profesionistë gjithmonë gjejnë mënyra për ta përmirësuar atë. Ka mijëra tema(theme) të lira dhe të paguara që mund të zgjidhni për ta bërë faqen tuaj të shikoni mënyrën që dëshironi.

Mendoni për temën tuaj sikur jeni duke menduar për dekorimin e brendshëm të një dyqani me tulla dhe llaç. Tema(theme) juaj do të kujdeset për skemën virtuale tuaj të ngjyrave, shenjat dhe detajet e faqeve të faqes suaj. Ju mund të kërkoni sipas fjalëve për të gjetur tema që i përshtaten biznesit tuaj më të mirë dhe nëse jeni lodhur nga tema juaj, zakonisht është shumë e lehtë të kaloni në një temë të re, edhe pse ka disa hapa që do të doni të merrni së pari për të mbajtur site duke punuar në mënyrën që dëshironi pas kalimit.

5. Krijo funksionalitetin tuaj të ëndrrave me WordPress plugins.

Pasi të keni zgjedhur një web host dhe një temë dhe të krijoni faqen tuaj bazë, ka mijëra shtojca(plugins) që mund të përdorni për ta bërë punën e faqes pikërisht ashtu siç dëshironi. Nëse doni që ajo të ngarkojë më shpejt, të rezervojë automatikisht ose të optimizojë postimet e blogut për rezultatet e kërkimit, ekziston një shtojcë (ose pesë) për këtë.

Dhe për shkak se WordPress mbështet përmbajtjen multimediale, nuk jeni i kufizuar vetëm në postimet dhe fotot në blog. Ju mund të futni video, podcasts dhe slideshows në faqen tuaj me shtojcat e duhur.

6. WordPress ka një siguri serioze.

WordPress gjithashtu e bën të lehtë për të mbajtur softuerin e sitit tuaj të përditësuar, gjë që është kritike për të mbajtur hakerët dhe hajdutët e të dhënave nga faqja juaj. Disa përditësime të WordPress software janë automatike, për të parandaluar dobësitë e sigurisë dhe ju mund të zgjidhni nëse doni që pluginët tuaj të përditësohen automatikisht ose nëse do t’i trajtoni ato përditësime vetë.

Për të përditësuar shtojcat dhe temat, të gjitha që duhet të bëni është të klikoni kutitë e zgjedhjes pranë elementëve që dëshironi të përditësoni dhe më pas të goditni butonin e përditësimit. Ky mashtrim është duke kujtuar për të kontrolluar për përditësime, prandaj opsioni i përditësimit automatik është kaq i dobishëm.

7. WordPress luan mirë me të tjerët.

Edhe faqja më interesante e internetit duhet të ndërveprojë në mënyrë të përsosur me platforma të tjera dhe me njerëz, kështu që ju mund të gjeni dhe të bëni shitjet.

Së pari, duke u gjetur: WordPress është strukturuar të jetë e lehtë për crawlers të motorëve të kërkimit për të lundruar, që do të thotë që faqja juaj do të performojë më mirë në rezultatet e kërkimit, veçanërisht nëse shtoni një plugin SEO si Yoast. WordPress gjithashtu luan mirë me kriteret e reja të Google për faqet e internetit të përshtatshme për celularë. Ju mund ta bëni faqen tuaj më të lehtë për përdoruesit e lëvizshëm për të lundruar duke zgjedhur një temë të optimizuar nga celulari ose që është përgjegjës që nga fillimi, ose duke instaluar një shtojcë për ta bërë punën tuaj më të mirë në pajisjet e lëvizshme.

Sa i përket shitjes, nëse keni ndërmend të shisni direkt nga faqja juaj, WordPress plugin Woo Commerce e bën të lehtë për të shitur produkte, shkarkime digjitale, pajtime dhe qasje në anëtarësim në faqen tuaj.

Dhe në qoftë se ndonjëherë dëshironi të ndryshoni shërbimet e web hosting, mund të migroni të gjithë webfaqen tuaj të WordPress tek një host i ri me lehtësi, me pak hapa dhe me më pak kohë se sa t’ju kërkojë të shpërngulni një vend të lirë për ndërtuesin.

WordPress: Zgjedhja e duhur për faqen tuaj te internetit
Linja e fundit është se nëse doni një faqe që duket profesionale, merr rezultate dhe është e lehtë për të vendosur dhe mbajtur, WordPress është pothuajse gjithmonë do të jetë zgjedhja juaj më e mirë, veçanërisht në qoftë se doni të merrni me drejtimin e biznesit tuaj.

 

Zgjidhni WEBHOST.AL dhe filloni ndertoni website-in tuaj qe tani 🙂

PËRGJIGJU