SHPËRNDAJE

Termi “dropshipping” fitoi popullaritetin në vitin 2006 kur AliExpress u bë i njohur në Shtetet e Bashkuara. Në atë kohë shumë njerëz nuk e dinin se çfarë ishte. Disa sipërmarrës hapën dyqanet e tyre për të korrur fitime. Ata përdorën AliExpress për shkak të çmimeve të ulëta.

Sot, dropshipping është bërë një model biznesi shumë fitimprurës ecommerce që mund të fillohet me pothuajse zero kapital investues.

Le të shpjegojmë më shume:

Çfarë është Dropshipping?

Dropshipping është një model i menaxhimit të produkteve, në të cilin shitësit nuk duhet të shqetësohen për menaxhimin e inventarit të tyre. Ata promovojnë produktet e gatshme të furnitorëve dhe i shesin me një çmim më të lartë. Diferenca e këtyre të dyjave sjell fitimin.

Si funksionon?

Dropshipping përfshin furnizuesin, dyqanin dropshipping dhe klientin. Konsumatori porosit një produkt nga dyqani dropshipping. Dyqani dropshipping transferon detajet e klientit te furnizuesi. Furnizuesi më pas dërgon produktin tek klienti. Dyqani dropshipping sjell fitim duke shitur produktin për një çmim më të lartë.

dropshipping scheme. how dropshipping works. what is dropshipping

Për shembull,

nëse çmimi i produktit me shumicë është 150 dollarë, një dyqan dropshipping mund ta shesë atë nga 200 deri në 250 dollarë duke bërë një fitim prej 50 $ ose 100 dollarë.

Pikat kryesore

▶Ju vendosni çmimet tuaja.
▶ Mund të filloni të shisni me shumicë ose pakicë çdo produkt duke përdorur Aliexpress, Ebay dhe Amazon.
▶Ju fitoni përmes ndryshimit të çmimit të shitjes dhe blerjes.

Avantazhet e Dropshipping

Dropshipping është një mundësi biznesi shumë fitimprurëse për sipërmarrësit. Nuk ka pengesa në fillim të biznesit dhe kushdo që ka pak ose aspak kapital mund të hyjë lehtësisht në treg.

Këtu është një listë e përfitimeve të një dyqani dropshipping.

➤ Nuk ka pengesa për të hyrë në biznes

Në dropshipping, nuk është e nevojshme të parapaguani për produktet. Pra, ju do të paguani vetëm për planet hosting nga WebHostal.net dhe mund të përfitoni një domain falas.
Duke qenë se ju nuk keni nevojë për të mbajtur inventar të tepërt, biznesi juaj është më pak i prirur për të humbur të ardhura.

➤ Komoditet për Furnizuesin dhe Dyqanin e Dropshipping

Me dropshipping, dyqani juaj dropshipping nuk duhet të shqetësohet për transportimin dhe paketimin e produktit dhe as furnizuesi nuk duhet të shqetësohet për marketingun dhe promovimin e produkteve të tij.

Thjeshtësi dhe lehtësi

Meqenëse dyqanet dropshipping nuk kanë nevojë për një vend për të mbajtur inventarin dhe janë plotësisht dixhitale, ato janë më të lehta për tu menaxhuar.
Edhe nëse një lloj produkti nuk sjell shumë shitje, pronari i dyqanit dropshipping mund të zgjedhë një produkt tjetër për të shitur pa u merakosur për inventarin.

Risk minimal

Një dyqan dropshipping mund të fillohet falas. Thjesht merrni një domain dhe host dhe jeni gati. Edhe nëse nuk jeni në gjendje të përfitoni prej tij, mund të tërhiqeni lehtësisht pa asnjë rrezik.

Si të hapni një dyqan Dropshipping?

Platforma më e mirë dropshipping për fillimin e një dyqani është WooCommerce.

WooCommerce është një shtojcë falas WordPress  me të cilën mund të hapni një dyqan shumë shpejt dhe thjeshtë.

Ndiqni hapat:

Përzgjedhja e Produkteve për Dropshipping

Në mënyrë që të keni një dyqan të suksesshëm dropshipping, ju duhet të zgjidhni produktet që kanë kërkesë dhe janë në trend. Mund të përdorni dhe Google Trends për të parë se çfarë produktesh janë në trend.

Image result for google trend

➤ Zgjedhja e një plani hosting

WooCommerce është një CMS me burim të hapur. Do të duhet të paguani vetëm për paketën hosting dhe merrni domainin falas. Ne gjithashtu mundësojmë falas kalimin nga një host tjetër në WebHostal.net.

➤ Përzgjedhja e një shtojce

Shtojcat ju ndihmojnë të automatizoni të gjithë procesin dhe janë mjaft të lehta për t’u përdorur. WooCommerce është një nga shtojcat më të mira.

Këshillë: Mos jepni përshtypjen se po importoni produkte nga AliExpress. Prandaj, duhet ta reklamoni uebfaqen tuaj si një dyqan ecommerce.

Si të përdorni WooCommerce?

Si të promovoni dyqanin tuaj?

Ekzistojnë mënyra të ndryshme në dispozicion për të promovuar një dyqan dropshipping, të tilla si media sociale, marketing influencer, marketing me email, marketing me motorrët e kërkimit etj.

▷ Promovimi në Media Sociale

Facebook, Instagram dhe Pinterest janë tre platforma kryesore ku njerëzit blejnë produkte online.

▷ Influencer Marketing 

Influencers janë një mënyrë e shkëlqyer për promovimin e produkteve tuaja.
Njerëzit që kanë ndikim në rrjete sociale mund t’u sjellin shumë të ardhura duke promovuar produktet tuaja tek njerëzit e tjerë.

▷ Facebook, Instagram, Google Ads

Reklamimet me pagesë ne rrjete sociale si Facebook, Instagram dhe në Google mund të sjellin shumë të ardhura nëse dini t’i përdorni në mënyrën e duhur.

▷ Email Marketing

Marketingu me email është një mënyrë tjetër për të promovuar produktet tuaja dropshipping. Marketingu me email kërkon që ju të keni të paktën listën e email-eve të njerëzve të duhur. Në krahasim me reklamat e paguara, marketingu me email është shumë më kompleks pasi nuk e njihni qëllimin e blerësit.

Marketingu me email zakonisht bëhet për qëllime të rikthimit të blerësve përsëri në dyqan. Kjo do të thotë që pasi të keni mbledhur email-et e të gjithë blerësve, t’u dërgoni email atyre për produktet tuaja të reja.

Ne u përpoqëm të përmblidhnim pikat kryesore për hapjen e një dyqani dropshipping. Tani është rradha juaj t’a ktheni në realitet.

PËRGJIGJU