SHPËRNDAJE

Gjeni temën e blogut tuaj

Nëse planifikoni të bëni një blog të suksesshëm, një blog që bën para, atëherë ju duhet të përqëndroheni në një temë.

Gjeni një temë(niche) që mund të shkruani për muaj dhe që të jetë gjithashtu fitimprurëse.

Kjo është një nga gjërat më të rëndësishme që duhet të dini para se të filloni një blog. Shumë blogerë dështojnë sepse zgjedhin një temë të gabuar ose nuk janë të qartë për të.

Zgjidhni një temë që ju pëlqen, do të mund të flisni për një kohë të gjatë pasi blogimi është një proces afatgjatë. Ju duhet të shkruani shumë përmbajtje për të vendosur autoritetin tuaj dhe të mbeteni interesantë.

Ju mund të shkruani për çfarëdo lloj gjëje që të doni, është blogu juaj, biznesi juaj. Por rruga e drejtë është që së pari të krijoni themelin tuaj, të krijoni një marrëdhënie me lexuesit tuaj, t’i bëni ato të bashkohen me ju.

Ju duhet të fitoni vëmendjen dhe besimin e audiencës tuaj.

Jini unik dhe vetvetja

Ka mijëra blogje dhe asnjë nga temat nuk janë unike.

Nuk ka ndonjë mënyrë për të qenë unik në aspektin e përmbajtjes. Pothuajse çdo blog fillon me një postim në blog.

Mënyra më e mirë për të qenë të suksesshëm është të jeni vetvetja në këtë botë të madhe online. Paraqitni të njëjtën përmbajtje në stilin tuaj, në një mënyrë tjetër.

Mësoni se si të bëni grafikë të mrekullueshëm

Blogimi nuk është vetëm për të shkruar postime të ndryshme. Ju j’u duhet të keni dhe njohuri për ndërtimin e grafikëve. Merrni kohë për të mësuar se si t’i bëni  ato të duken bukur. Pjesa më e mirë është se ata nuk kushtojnë. Ne rekomandojmë Canva për të hartuar grafikë të ndryshëm.

Blogu kërkon kohë

Blogimi kërkon kohë dhe kjo nuk do të thotë vetëm ndërtimi i faqes në fillim.

Blogu juaj nuk ndërtohet brenda natës. Disa gjëra kërkojnë kohë dhe ndërtimi i një themeli të fortë është gjëja më e mirë që mund të përqendroheni në fillim. Si fillim vendosni strategjitë e duhura në mënyrë që të mund të ndërtoni një audiencë të çmuar dhe besnike për të çuar blogun në një nivelin tjetër.

Ju duhet të filloni me së paku 5 postime

Duke kaluar shumë kohë duke punuar në aspektin vizual të blogut, me siguri keni harruar për të shkruar artikuj.

Shume njerëz largohen nga faqja e internetit shpejt sepse atje nuk ka asgjë për të parë.

Nëse dëshironi të bëni përshtypje të mirë, mos harroni artikujt e parë. Përgatitni 5 deri 10 postime të shkruara para se të shpallni faqen tuaj tek audienca.

Media Sociale

Për një biznes të suksesshëm në internet, mediat sociale luajnë një rol shumë të rëndësishëm. Ju j’u duhen mediat sociale për të promovuar punën tuaj, për të tërhequr vizitorë dhe për të rritur biznesin tuaj. Pa një prani të medias sociale, ndërtimi i një biznesi të suksesshëm online është paksa i vështirë.

Mos e forconi veten duke u përpjekur të jeni në Facebook, Pinterest, Instagram, Twitter, LinkedIn etj. Fokusohuni në vetëm dy ose tre platforma dhe përpiquni për t’i zotëruar mirë ato.

Investoni në veten dhe biznesin tuaj

Blogimi është një nga modelet më të lira për të nisur një biznes online. Ndryshe nga bizneset e tjera, nuk keni nevojë për një investim të madh për të filluar.

E vetmja gjë që ju duhet të filloni është një plan Hosting nga Webhost.al dhe pjesa tjetër është koha dhe njohuria juaj.

Blogimi ka të bëjë me të mësuarit e vazhdueshëm dhe përmirësimin e ideve tuaja në mënyrë që të jeni një bloger i suksesshëm.

Për një bloger të ri, ka aq shumë për të mësuar.

Ja disa:

  • Të marrësh ndihmë nga të tjerët
  • Sakrifikoni gjumin tuaj dhe mësoni gjithçka nga oqeani i informacionit
  • Investoni në disa kurse të mira, mësoni strategji

Pra, thelbi i çështjes është të investoni në veten tuaj, ju jeni pasuria më e vlefshme e biznesit tuaj. Investoni në biznesin tuaj, merrni një plan të mirë hosting, një temë të bukur dhe të përgjegjshme.


Nëse jeni të interesuar për të marrë më shumë informacion lexoni artikujt e mëposhtëm:

  1. Si të krijoni një blog në 7 hapa të thjeshtë!
  2. 10 mënyra për më shumë trafik në blog
  3. 5 mënyra si të fitoni para me blog-un tuaj

PËRGJIGJU