SHPËRNDAJE

Shikueshmëria është një pjesë thelbësore e suksesit së çdo faqeje interneti. Kërkimi organik ende tejkalon reklamat e paguara madje dhe kompanitë që kanë prani të madhe aktive në media sociale. WordPress, ndërtuesi më i popullarizuar i internetit në botë mund të jetë sistemi më i mirë i menaxhimit të përmbajtjes për SEO në dispozicion sot.

Çdo faqe interneti ka nevojë për SEO

Nëse jeni një bloger, në fillimet e biznesit apo një kompani e madhe, faqja juaj ka nevojë për trafik. Edhe pse ndryshimet e fundit në algoritmet e motorëve kërkimor dhe rritja e popullaritetit të reklamave të paguara e bëjnë të duket sikur ndërtimi i trafikut nëpërmjet kërkimit të papaguar dhe organik është një përpjekje që kërkon kohë dhe nuk jep rezultat.Statistikat e kohëve të fundit mbi përdorimin e internetit tregojnë se kërkimet organike jo vetëm nga motorët e kërkimit si Google dhe Bing, por edhe nga faqet si Amazon dhe Pinterest, ende sigurojnë një burim të qëndrueshëm trafiku për faqet që janë optimizuar mirë për ti renditur më lart.

SEO-thelbësor për WordPress

Qëllimi i faqeve të internetit është që të rankohen ose të shfaqen sa më afër të jetë e mundur në rezultatet e kërkimit, kështu që një pjesë e rëndësishme e strategjisë SEO është të sigurohet që çdo pjesë e mundshme e një faqeje WordPress të optimizohet për t’iu përshtatur prioriteteve që kanë algoritmet e kërkimit. Aktualisht, faktorët thelbësorë për renditje të lartë në Google, jane:

  • Faqet që ngarkohen shpejtë. Qëllimi i Google është që t’ju ofrojë përdoruesve përvojën më të mirë të kërkimit dhe që përfshin faqet që ngarkohen shpejt dhe pa probleme në mënyrë që përdoruesit të mos presin dhe më pas të largohen nga faqja. Ka mënyra të ndryshme për të përmirësuar shpejtësinë e sitit tuaj që në fund të fundit do të ndihmojë përmbajtjen tuaj të renditet më lartë në rezultatet e kërkimit.
  • Përshtatja me celularët. Shumë njerëz kanë akses në internet nga pajisjet celulare, kështu që Google shpërblen faqet miqësore me celularët me renditje më të larta.
  • Përmbajtje cilësore. Faqet që publikojnë përmbajtje cilësore tentojnë të rankohen më lartë në kërkime, sidomos kur përdorin fjalë kyçe , të përdorura në mënyrë të natyrshme, jo copa të shkurtra fjalësh, të cilat nuk lidhen me nevojat e përdoruesve.
  • Link të brendshëm. Përdorimi i linqeve brenda faqes së internetit sidomos kur lidhjet janë të strukturuara dhe përfshijnë fjalë kyçe, tregon se përmbajtja lidhet me temën e përgjithshme të faqes.

Kodi burimor WordPress përfshin të gjitha kodimet dhe strukturat për një faqe të përgjithshme WordPress që mund të personalizohet në një mori mënyrash, dhe se kodimi përfshin elemente që mbështesin drejtpërdrejt SEO.

WordPress është shkruar kryesisht në PHP, por përfshin edhe markupin e duhur të HTML, në mënyrë që faqet e WordPress të kuptohen lehtë dhe të indeksohen nga një shumëllojshmëri motorësh kërkimi. WordPress gjithashtu përfshin opsione të shumta për optimizimin e imazheve për kërkime, të tilla si etiketat ALT dhe përshkrimet. Nga platforma kryesore e WordPress admin, përdoruesit mund të vendosin gjithashtu struktura të permalinkave me fjalë kyçe dhe të krijojnë një përshkrim meta të optimizuar, si dhe të inkorporojnë një shumëllojshmëri të mjeteve SEO.

Tema për optimizimin e SEO

WordPress vjen me shumë komponente shtesë që mund të përmirësojnë SEO-n në faqen tuaj. Një prej tyre është dhe tema.

Falë tyre, ju mund të përdorni WordPress për të ndërtuar pothuajse çdo faqe interneti. Temat ndihmojnë në shumë mënyra të ndryshme. Për një, një temë me cilësi të lartë do të sigurojë që faqja e juaj të ketë shenjën e duhur të HTML, duke mbuluar kështu aspektin teknik të SEO.

Temat e mira gjithashtu e bëjnë faqen tuaj të duket profesionale dhe tërheqëse.

Rëndësia e WordPress për SEO

Motorët e kërkimit vazhdojnë të jenë burimi më i rëndësishëm i trafikut për shumicën e faqeve të internetit, SEO mbetet një temë e rëndësishme. Për këtë arsye, nëse doni të renditeni lartë në rezultatet e kërkimit, duhet ta bazoni faqen tuaj në një platformë që mund t’ju ndihmojë ta bëni një gjë të tillë.

WordPress ka bërë shumë gjatë viteve që të jetë motor kërkimi miqësor. Ai luan rol të rëndësishëm në Google dhe motorë të tjerë kërkimi.Avantazhet që mund të përmendim jane:ka shumë tema dhe shtojca për optimizim e SEO, është i shpejtë, i përkrahur nga komuniteti, i sigurt dhe i lehtë për t’u mësuar.

Shkurtimisht, WordPress është CMS perfekt për SEO dhe faqet e internetit të ndërtimit që renditen mirë. Nëse qëllimi juaj është për të jeni në fillim të kërkimeve atëherë platforma WordPress është zgjidhja më të mirë.


Nëse jeni të interesuar për të marrë më shumë informacion lexoni artikujt e mëposhtëm:

  1. Shtojcat më të mira për SEO në WordPress
  2. 10 mënyra si të optimizoni postimet tuaja në blog për SEO
  3. Teknikat e vjetëruara të Seo që duhet ti shmangni

PËRGJIGJU