SHPËRNDAJE

Cloud Hosting vs VPS

Kur vjen koha për të zgjedhur web host-in tuaj  me siguri do ti shtroni vetes shumë pyetje. Hosting në vetvete mund të duket pak i komplikuar. Ju keni cloud hosting, hosting të përbashkët, hosting VPS, servera të dedikuar dhe keni dhjetra kompani hosting që mund të zgjidhni gjithashtu.

Me këtë post, ne shpresojmë që t’ju largojmë  pak nga ky konfuzion dhe të ngushtohemi në dy lloje të ndryshme të hosting-it: cloud dhe VPS. Siç do ta mësoni së shpejti, secila prej këtyre llojeve vjen me avantazhe dhe disavantazhe të dallueshme.

Çfarë është VPS Hosting?

Servera VPS janë gjithashtu të njohur si Virtual Private Servers. Ky stil hostingu është në thelb një server fizik, i cili pastaj ndahet në disa servera virtualë të vegjël. Secili prej këtyre serverëve virtuale vepron si mjedisi i serverit të dedikuar.

Rezultate imazhesh për vps hosting

Meqë ju keni seksionin tuaj të dedikuar të serverit, ju keni grupin tuaj të burimeve të alokuara dhe mund të personalizoni dhe konfiguroni ndarjen tuaj të serverit pikërisht ashtu siç dëshironi. Plus, nuk ka shkëmbim të të dhënave ose qasje në skedarë midis llogarive në serverin VPS.

Megjithatë, ata mund të priren të jenë më pak të besueshëm, sepse nëse një server fizik dështon, atëherë çdo VPS duke përdorur atë server dështon gjithashtu.

Kush duhet të përdorë VPS Hosting?

Virtual Private Server hosting është e shkëlqyer për përdoruesit që kërkojnë më shumë kontroll mbi faqen e tyre, me aftësitë teknike për të krijuar një mjedis të përshtatur.

Pro dhe kundër të VPS Hosting

Një VPS mund të jetë një zgjedhje e shkëlqyeshme për përdoruesit e internetit që kanë outgrown shared hosting. Sidoqoftë, nuk është e përkryer për çdo lloj faqe interneti atje. Më poshtë shohim pro dhe kundër të VPS hosting, kështu që ju mund të merrni një vendim të arsimuar.

VPS mund të personalizohet shumë. Ata janë të ngjashëm me një server të dedikuar në atë që ju keni qasje rrënjë në server dhe keni kontroll mbi OS dhe server software. Megjithatë, mund të ketë disa kufizime të vëna për shkak të konfigurimit të serverit fizik.

VPS gjithashtu tenton të ketë performancë shumë të lartë, pasi ju jeni të garantuar një sasi të caktuar të burimeve të serverit. Megjithatë, ndoshta do të kufizoheni në një masë nga physical machine. Plus, ekziston mundësia që performanca juaj të ndikohet nga vende të tjera që përdorin të njëjtën physical machine, ose kur ju shtyni kundër limiteve të planit tuaj.

Një VPS nuk është zgjidhja më e shkallëzuar. Sigurisht, ju jeni të garantuar një sasi të caktuar të burimeve të serverit, por do të jetë e vështirë të shpejtoni faqen tuaj shpejt dhe host juaj ekzistues mund të mos jetë në gjendje të trajtojë ndonjë rritje të trafikut, varësisht nga vëllimi.

Së fundi, një VPS është tepër i sigurt. Nuk është aspak aq i sigurt sa hosting i dedikuar, por ai arrin të mposhti shared hosting. VPS juaj do të veprojë në mënyrë të pavarur nga çdo vend tjetër që ndan të njëjtin server fizik, por ekziston një shans që siguria e dobët e një faqeje tjetër mund të prekë tuajin.

Çfarë është Cloud Hosting?

Servera cloud janë të ngjashëm me një mjedis hosting VPS. Dallimi kryesor është se në vend që të ketë një server të vetëm që është i dedikuar në faqen tuaj (siç është rasti me VPS), burimet shpërndahen midis një numri të  ndryshme physical machines .

Rezultate imazhesh për cloud hosting

Me cloud hosting, ju keni një rrjet potencialisht të pakufizuara të virtual machines . Të gjitha këto makina virtuale mbështeten në një rrjet themelor të serverëve fizikë. Me të gjitha këto makina virtuale të lidhura së bashku, ju jeni në thelb duke krijuar një VPS masiv.

Me një platformë cloud hosting, përfitoni nga përdorimi i serverëve të shumtë, kështu që ju keni më shumë burime në dispozicion në dispozicionin tuaj. Ju mund të rrisni fuqinë e serverit tuaj sa herë që dëshironi të përmbushni nevojat e ndryshme të trafikut.

Ndërsa cloud hosting ofron më shumë fleksibilitet se sa VPS hosting, ai nuk lejon aq shumë customization.

Kush duhet të përdorë Cloud Hosting?

Cloud hosting është një zgjedhje e shkëlqyeshme për pronarët e faqeve të internetit, të cilët kanë nevojë për fleksibilitetin që ofron cloud hosting, për të mundësuar një performancë më të mirë për të përmbushur trafikun.

Pro dhe kundër të Cloud Hosting

Cloud hosting është një mundësi e madhe për pronarët e faqeve të internetit që duan një host të shkallëzuar dhe me performancë të lartë pas tyre. Cloud hosting vjen me shumë përfitime, por nuk është perfekte për çdo stil të internetit, siç do ta shihni më poshtë.

Cloud hosting ju ofron opsionet e duhura të personalizimit. Megjithatë, mund të jeni i kufizuar për shkak të sasisë së serverëve që ju nevojitet për të shpërndarë cilësimet në të gjithë. Konfigurimi i hostingut tuaj  për të përfituar më shumë nga rrjeti juaj gjithashtu mund të kërkojë disa aftësi teknike.

Cloud hosting me të vërtetë shkëlqen në aftësinë e tij për të shkallëzuar. Në thelb ju do të keni një rrjet ose servera të tërë për të prekur në një moment të njoftimit për ruajtje shtesë, ose për të plotësuar nevojat në rritje të trafikut. Gjithashtu, për shkak të disponueshmërisë së lartë të serverëve, do të keni një punë shumë të lartë dhe performancë të shkëlqyeshme. Nëse një dështim fizik i serverit ndodh ndonjëherë atëherë faqja juaj do të kalojë në një server tjetër.

Ambienti juaj i cloud hosting do të jetë gjithashtu shumë i sigurt dhe do të ndahet nga përdorues të tjerë në të njëjtin rrjet të serverit fizik. Sidoqoftë, pasi që host juaj është tërësisht i bazuar në uebfaqe kjo e bën atë më të prekshëm ndaj sulmeve.

 

VPS Hosting vs Cloud Hosting:

Çfarë është më mirë për faqen time?

Dallimi më i madh midis dy mjediseve të serverëve është shkalla. Nëse jeni duke kërkuar për të nisur sa më shpejt që të jetë e mundur dhe mos u bëni kujdes për shkallën, atëherë një server VPS mund të jetë një pikënisje e mrekullueshme. Megjithatë, nëse kërkoni një konfigurim hosting fleksibël dhe një nivel të lartë të performancës dhe ruajtjes së faqes, atëherë vlen të shikoni një mjedis cloud (Shkoni tani tek Webhost.al).

Me cloud hosting ju merrni qasje në një furnizim pothuajse të pakufizuar të burimeve të serverit. Për faqet me nivele të ndryshueshme të trafikut, ose faqet që janë duke u shkallëzuar shpejt, cloud hosting mund të jetë zgjidhja perfekte. Cloud hosting ju ofron fuqinë e madhe të serverit dhe fleksibilitetin përfundimtar, nga përdorimi i burimeve në çmime.

Në përgjithësi, VPS hosting do të jetë më pak efikas dhe i kufizuar në nivelin e burimeve të tij në dispozicion në faqen tuaj. Sidoqoftë, kjo është një përshtatje e madhe për njerëzit që thjesht duan të nisin një faqe interneti dhe kanë tejkaluar kufijtë e mjedisit të tyre të përbashkët të pritjes. Një VPS është i fuqishëm dhe ofron performancë të përmirësuar, megjithatë shanset që faqja juaj shkon jashtë linje, ose drejtimi në një çështje burimore është më i lartë me VPS hosting, sesa cloud hosting.

 

PËRGJIGJU