SHPËRNDAJE

Ju ndodh të kaloni një ditë me skenar të keq : Ju zgjoheni, pini kafen e mëngjesit dhe hapni kompjuterin për të kontrolluar  faqen e biznesit tuaj, sepse keni një takim të madh në axhendë. Faqja juaj është pjesë përbërëse për të demonstruar background-in e aftësive tuaja për investitorët potencialë. Megjithatë, kur të hyni në faqen tuaj, vini re se jeni  hackuar. Dhe një backup i website-it tuaj mund të jetë e vetmja gjë që është e shpejtë për t’ju çuar dhe për të kandiduar në kohë për takimin tuaj.

Çfarë është një website backup?

Ta themi thjesht, një website backup  është plani i sigurimit më i madh i çdo pronari të një faqe interneti dhe çfarë mund të investojë për të parandaluar kundër fatkeqësisë. Gjithkush e di rëndësinë e sigurimit të dosjeve të kompjuterit tuaj, por rrallë nuk japin ndonjë besim për t’u siguruar që faqja e internetit të ketë kopje rezervë.

Rezultate imazhesh për backup

5 arsye për të kryer një kopje rezervë të faqes së internetit

1.Mund të ndodhin aksidente
2. Të jesh pre e hack-imit është një realitet i zymtë.
3. Kompjuterat mund të bëhen crash gjatë gjithë kohës.
4.Përditësimet/updates mund të shkojnë keq.
5.Ke humbur një faturë ose pagesë.

Tani le të shohim çdo arsye në më shumë detaje.

1.Mund të ndodhin aksidente

Njerëzit bëjnë gabime – është një e vërtetë e pashmangshme universale. Dikush mund të klikojë butonin e gabuar, duke fshirë një skedar integral dhe gjëja tjetër që përballeni është të shihni faqen tuaj të “dëmtuar”. Shumica e njerëzve supozojnë që ofruesi i tyre i hostimit  i mbron nga gjëra të tilla, është ende e mundur që ata të mos kenë kopjen më të fundit të faqes suaj të internetit.

Shumica e ofruesve të hostimit nuk kryejnë rezerva të rregullta nëse nuk paguani për një shërbim rezervë të faqes së internetit.
Imazh i ngjashëm

Përveç kësaj, backupet e rikuperimit të fatkeqësive që mund të kenë, nuk do të jenë menjëherë të disponueshme për të marrë faqen tuaj dhe të rifillojnë përsëri . Edhe nëse është e mundur që të krijohet një rezervë e menjëhershme, vetëm kostoja mund të jetë e madhe – dhe kjo shpesh nuk llogaritet në buxhetin e biznesit.

2. Të jesh pre e hack-imit është një realitet i zymtë.

 

WordPress, sistemi më i zakonshëm i menaxhimit të përmbajtjes (CMS), përbën rreth 27 për qind të të gjitha faqeve aktualisht që jetojnë në internet. Është gjithashtu një platformë me burim të hapur, që do të thotë që gjithkush dhe çdokush kanë qasje në kodim.

Kur WordPress përditëson skedarët e tyre kryesor, të gjitha dobësitë e shfrytëzueshme që janë korrigjuar me këtë azhurnim tani njihen nga hakerat anembanë botës, të cilët më pas rifreskojnë botët e tyre të injektimit të malware për të dalë dhe për të infektuar faqet që nuk janë përditësuar rregullisht.

Nëse po drejtoni një faqe WordPress, kjo mund të sjellë rrezik për ju. Si pronar i biznesit të vogël, ditët e tua janë plot tension. Ju mund të humbni këtë përditësim thelbësor ose nuk merrni atë deri në disa javë . Por në qoftë se ju nuk jeni duke ruajtur një kopje të faqes suaj së internetit dhe jeni duke lënë mënjanë përditësimet, mund të jeni duke u përball me disa gjëra serioze.

Mbani faqen tuaj larg malware përveç ruajtjes së rezervave të rregullta dhe do të shijoni paqe në mendjen tuaj.

Imazh i ngjashëm

3. Kompjuterat mund të bëhen crash gjatë gjithë kohës.

 

Vetëm për shkak se mbani një kopje rezervë në kompjuterin tuaj lokal nuk do të thotë që jeni i sigurt. Ndërsa është një praktikë e mirë, kompjuterët ende bëhen crash gjatë gjithë kohës. Disqet e rënda bëhen të paqëndrueshme dhe të gjitha përpjekjet për të siguruar faqen tënde mund të zhduken në një çast.

Për të mbuluar të gjitha bazat tuaja, shqyrtoni marrjen e së paku tri kopjeve në faqen e internetit: një që është jashtë site-it dhe mirëmbahet nga dikush me eksperinecë, një në local machine ose në drive të jashtëm dhe një në faqen e drejtpërdrejtë.

Rezultate imazhesh për crash computer

Në përgjithësi, është një ide e mirë të jesh liberale me backup-et tuaja. Fshini vetëm atë që ju e dini që nuk keni më nevojë dhe mbaj kopje të shumëfishta për të siguruar që ju të keni një version funksional dhe të tanishëm të faqes tuaj.

Këshillë: Konsideroni emërimin e kopjeve tuaja me një lloj konvente datë për të mbajtur informacionin tuaj të drejtë. Në këtë mënyrë, ju nuk ngarkoni aksidentalisht një version të vjetër kur dëshironi të dëshironi diçka më aktuale.

 

4. Përditësimet/updates mund të shkojnë keq

Ndonjëherë, përditësimi i skedarëve tuaj kryesor ose një shtojcë nuk shkon siç pritej.Ajo që duhet të bëni është shtypni butonin e përditësimit, dhe gjëja tjetër që të njihni faqen tuaj nuk është më e gjallë. Shefi juaj po thërret, klientët tuaj ankohen, po humbni para . A nuk do të ishte shumë mirë që vetë me klikimin e një butoni  të rivendosësh faqen tënde në gjendjen e mëparshme? Patjetër që do thonit po.

Rezultate imazhesh për updates

5. Ju mungon një faturë ose pagesë

Kjo ndodh gjatë gjithë kohës. Keni një kartë të re dhe harruat të përditësoni informacionin në dosje me ofruesin tuaj të hostimit. Ata u përpoqën t’ju faturojnë disa herë, por ju nuk u treguat i vëmendëshëm. Përfundimisht, faqja juaj dëmtohet. Ju do të duhet të ribleroni planin tuaj të hostimit, sigurisht, por gjithashtu mund të shikoni një tarifë të rivendosur për ta rikthyer faqen tuaj në internet.

Përveç kostos së shtuar të rikthimit të sitit tuaj, ta

Website Backup Bills

ni po shikoni edhe në kohën e humbur. Koha e kaluar në telefonat me ofruesin tuaj, koha pa një faqe për vizitorët për të shfletuar, kohë pa fitim potencial. Siç e dimë të gjithë, koha është para dhe koha e harxhuar është humbja e parave. Ruajtja e një kopjimi të duhur të faqes së internetit mund të ju kursejë  në të dyja aspektet.

 

Mos u shqetëso – WebHost.al ka zgjidhjen për ju

Pra, tani që e kuptoni rëndësinë e backupeve të besueshme, merrni në konsideratë një shërbim rezervë për faqen tuaj në arsenalin tuaj. Hosting dhe Backup i Faqes mund të ju japin të gjitha mbrojtjet që ju nevojiten pa asnjë punë nga ana juaj.

Free Daily Backup është ofruar ose përfshirë si një përditësim standard në të gjitha paketat tona hosting.

Imazh i ngjashëm

Çfarë po pret? Regjistrohu tani në WebHost.al

 

 

PËRGJIGJU