SHPËRNDAJE

Nëse jeni duke filluar një biznes për herë të parë, ndërtimi i faqes së duhur është thelbësore.

Në këtë udhëzues, do të shohim katër mundësi për krijimin e një faqe interneti të biznesit të vogël.

Mënyra e parë: Përdorimi i një web designer për të ndërtuar faqen tuaj të internetit të biznesit të vogël

Ka shumë dizenjues webi, të cilët mund të krijojnë faqen tuaj ideale.

Nëse po kërkoni të krijoni një faqe të madhe dhe të fuqishme të mbushur me karakteristika, atëherë kjo ka të ngjarë të jetë opsioni për të cilin po kërkoni.

Por nëse vetëm po kërkoni të krijoni një faqe të vogël , mund të gjeni mundësi më të lira që i plotësojnë nevojat tuaja po aq mirë.

Ju gjithashtu duhet të jeni të sigurtë që të punësoni një projektues të mirënjohur uebi, i cili është i aftë të ofrojë atë që ju nevojitet për një çmim që mund të përballoni. Shikoni shembujt e punës së mëparshme të dizenjuesit në mënyrë që të merrni një ide për aftësitë e tyre.

Së bashku me koston e punësimit të një projektuesi faqeje interneti, gjithashtu duhet të mendoni për përditësimet e ardhshme të faqes. Vendosni nëse do të duhet të përditësoni rregullisht në faqen tuaj apo projektuesi duhet t’a bëjë këtë.    

Mënyra e dytë: Përdorimi i një ndërtuesi faqesh

Nëse doni të krijoni një faqe interneti shpejt dhe me një kosto të ulët, atëherë zgjedhja e një ndërtuesi faqesh mund të jetë një ide e mirë.

Shumë biznese në internet nuk kanë nevojë për një faqe të madhe dhe komplekse. Pra, nëse po kërkoni të krijoni një faqe interneti të fokusuar në sigurimin e informacionit për klientët – siç mund të jetë një faqe e një restoranti,bari etj.

Një tjetër avantazh i madh i përdorimit të një ndërtuesi të faqes është se ju lejon të krijoni faqen tuaj pa pasur nevojë të mësoni të kodoni. Duke përdorur opsionet drag and drop, ju mund të krijoni një faqe që i përshtatet biznesit tuaj shumë lehtë dhe ta përditësoni sa herë që ju nevojitet.

Pse të mos hidhni një sy në ndërtuesin e faqes së internetit Elementor?!

Dhe nëse doni të shisni produktet në internet, keni nevojë për një zgjidhje si Presta Shop, duke ju ofruar fleksibilitet dhe lehtësi në ndërtimin e faqes.  

Mënyra e tretë: Përdorni një CMS si WordPress

WordPress është një sistem i menaxhimit të përmbajtjes (CMS) që ju lejon të krijoni çdo lloj faqe interneti që ju nevojitet.

Në disa mënyra është e ngjashme me një ndërtues të faqes së internetit – mund të zgjedhësh nga një numër i madh temash që tregojnë se si do të duket faqja juaj e internetit. Është gjithashtu relativisht e lehtë për të shtuar përmbajtje të re në faqen tuaj te internetit.

Megjithatë, WordPress është pak më kompleks sesa përdorimi i një ndërtuesi faqesh, kështu që do të keni nevojë për disa aftësi teknike nëse doni maksimumin e faqes. Zgjidhni një nga paketat e hostit nga WebHost.al për të ndërtuar një faqe me WordPress.

Sigurisht,ju mund të punësoni dhe një profesionist për të krijuar një faqe WordPress për ju, dhe pastaj ta përditësoni atë vetë, por do t’ju duhet një buxhet për të paguar një projektues.

Mënyra e katërt: Ndërtoni faqen tuaj të internetit nga e para

Për të ndërtuar faqen tuaj të internetit nga e para është e mundur, por duhet të jeni realistë për atë që mund të arrini dhe sa shpejt mund ta arrini.

Dizenjuesit e faqeve kalojnë vite duke mësuar zanatin e tyre, prandaj mos prisni që ju të jeni në gjendje të ndërtoni një faqe interneti të madhe dhe komplekse me vetëm disa javë.

Megjithatë, nëse keni nevojë për një faqe të shpejtë atëherë kjo ndoshta nuk është një opsion i mirë për ju.

Për këtë ne ju sugjerojmë një nga tre opsionet e mësipërme.

Dhe në qoftë se keni nevojë për disa këshilla  për hartimin e faqes tuaj, lexoni këtë artikull se si të shmangni gabimet në web design.

Gabimet më të shpeshta në Web Design


Nëse jeni të interesuar për të marrë më shumë informacion lexoni artikujt e mëposhtëm:

PËRGJIGJU