SHPËRNDAJE

Ka një numër të madh kompanish që mund të përfitojnë nga faqja e internetit ecommerce, ku mund të shesin produktet ose shërbimet e tyre. Në ditët e sotme, konsumatorët nuk dëshirojnë të dalin nga komoditeti i tyre për të blerë artikuj, në vend që t’i blejnë nga shtëpitë e tyre, duke e bërë ecommerce një zgjidhje fleksibile për bizneset dhe blerësit.

Këtu janë 5 arsyet kryesore se pse ecommerce është aq i rëndësishëm për biznesin tuaj:

1.Mund të zgjeroni markën tuaj

Ecommerce është një mënyrë ideale për të kthyer markën tuaj nga një dyqan tradicional  në një markë të re dhe të dashur. Duke ofruar produkte të shkëlqyera 24 orë në ditë së bashku me shërbimin e klientit marka juaj premton shumë.

2.Është më i përshtatshëm

Një dyqan në internet është i disponueshëm gjatë gjithë ditës, çdo ditë do të thotë që klientët tuaj mund të vizitojnë dyqanin tuaj në çdo kohë. Këto ditë njerëzit nuk kanë gjithmonë kohë për të shkuar fizikisht në dyqane, por gjithnjë e më shumë zgjedhin të blejnë në internet për të gjetur artikujt që ata dëshirojnë.

3.Arritni qëllimet për biznesin tuaj

Për shkak të qasjes në internet, miliona njerëz në mbarë botën mund ta shikojnë faqen tuaj në çdo kohë, që do të thotë se për ata që kërkojnë të zgjerojnë biznesin e tyre dhe të arrijnë tek një audiencë më e madhe,ecommerce është mundësia më e mirë. Krahasoni numrin e klientëve që mund të arrini përmes një faqeje interneti me numrin e klientëve  që mund të arrini nëpërmjet një dyqani në një vendodhje të caktuar.

4.Mundësi të mëdha marketingu

Faqja juaj e internetit është një nga mjetet më të mira të marketingut që ka biznesi juaj. Mund të përdorni SEO-n për më shumë shanse të gjetjes së biznesit tuaj në motorët e kërkimit. Gjithashtu mund të përdorni reklamat me pagesë për klikim, marketingun e medias sociale apo postës elektronike. Të gjitha këto metoda japin mundësi shumë të mira për biznesin tuaj.

5.Kosto më të ulëta

Në përgjithësi, një dyqan e-commerce ka kosto operative më të ulëta se një dyqan fizik. Përveç kësaj, inventari mund të automatizohet me një sistem të menaxhimit të bazuar në faqe interneti.

Ju gjithashtu mund të punësoni më pak njerëz pasi nuk keni një dyqan fizik ku duhet të prisni klientë. Zakonisht, dyqanet e vogla fizike duhet të kenë të paktën dy persona në staf, ndërsa një dyqan i vogël e-commerce mund të menaxhohet nga një person i vetëm.


Nëse jeni të interesuar për të marrë më shumë informacion lexoni artikujt e mëposhtëm:

  1. 5 Këshilla për përmirësimin e përvojës së blerjes në eCommerce
  2. 4 mënyra si të maksimizoni shitjet tuaja E-commerce
  3. 6 Shtojcat më të mira të WordPress për Ecommerce

PËRGJIGJU