SHPËRNDAJE

Ju keni shpenzuar shumë  kohë në krijimin e një faqe interneti.Tani keni nevojë për njerëz që ta gjejnë  atë.

Kjo është pjesa më e vështirë. Rrjeti është i madh. Keni shumë konkurrencë për të kapur vëmendjen e njerëzve.Nuk mund të lësh  faqen tënde dhe të presësh që ndjekësit ta gjejnë atë.

Për fat të mirë, ka shumë taktika të ndryshme që mund të përdorni për të sjellë më shumë vizitorë.

𝟏.𝐒𝐄𝐎 

Google është mënyra kryesore që njerëzit të  gjejnë faqen tuaj të internetit.Mbi 90% e të gjitha kërkimeve Web fillojnë në Google.

Një nga mënyrat më të mira për ta bërë faqen tuaj më të lehtë që njerëzit t’a gjejnë është që të shfaqet në motorrët e kërkimit.

Kjo nuk është e lehtë. Optimizimi i motorëve të kërkimit kërkon kryerjen e një sërë detyrave në mënyrë të vazhdueshme , duke përfshirë:

  • Bërjen e hulumtimit të publikut për të identifikuar njerëzit të cilët dëshiron të              targetosh.
  • Bërjen e një kërkimi  për të mësuar termat dhe  fjalët  që audienca juaj interesohet.
  • Krijimi i një  përmbajtje me cilësi të lartë
  • Promovimi i faqes tuaj për të sjellë më shumë vizitorë dhe për të fituar vëmendjen e  tyre.

SEO është një nga taktikat më të vlefshme për ta bërë faqen tuaj më të zbulueshme në internet.

𝟐.Promovimi në media sociale

Krijimi i llogarive në faqet e ndryshme të medias sociale është tërësisht falas.

Merrni pak kohë për të hulumtuar ku audienca juaj ka më shumë gjasa të jetë aktive dhe se cilat media sociale janë të përshtatshme për faqen tuaj te internetit.

Ekzistojnë disa praktika të mira që duhen mbajtur parasysh:

  • Bëni më shumë sesa thjesht të promovoni faqen tuaj. Një gabim i zakonshëm që bëjnë njerëzit në mediat sociale është se e trajtojnë atë vetëm si një platformë për promovim, kur duhet të jetë edhe shoqërore dhe argëtuese.Kushtoni pak kohë njerëzve.Ndani dhe përgjigjuni pyetjeve të tyre dhe kërkoni mundësi për t’u bashkuar me bisedat.
  • Mendoni para se të shpërndani.Korrigjoni boshllëqet e postimeve të mediave tuaja sociale dhe sigurohuni që gjithçka që ju ndani është diçka që ju jeni të gatshëm t’a përballoni.
  • Mos harroni se mediat sociale janë një nga mjetet më të fuqishme për promovimin e faqes suaj të internetit!

3.Krijo përmbajtje me vlerë të lartë

Përmbajtja është e dobishme për promovimin e SEO dhe të mediave sociale, por është gjithashtu e mirë për të tërhequr vizitorë të rinj në faqen tuaj.

Sa më shumë përmbajtje të krijoni aq më shumë arsye do të ketë që të vizitojnë faqen tuaj te internetit. Blogimi është një mjet i shkëlqyeshëm për të prodhuar vazhdimisht përmbajtje të freskëta që tregojnë që faqja juaj e internetit është e tanishme dhe relevante, ndërsa gjithashtu u jep vizitorëve diçka të dobishme për të lexuar dhe për t’u kthyer.

4.Bashkohuni dhe merrni pjesë në komunitetet online

Komunitetet në internet janë shumë të vlefshme. Ata ju japin mundësinë të lidheni direkt me audiencën tuaj të synuar. Ju mund të mësoni se si flasin dhe llojet e pyetjeve që ata bëjnë.Ju mund ta ktheni atë njohuri në një strategji që siguron nevojat e audiencës. Dhe pastaj mund të ktheheni dhe ta shpërndani atë përmbajtje në komunitetet herën tjetër kur dikush ta ketë nevojë, duke i kthyer njerëzit në faqen tuaj te internetit.

Mund të gjesh opsione të ndryshme për t’u bashkuar me Reddit, Quora, LinkedIn, Facebook, ose në forume specifike të industrisë.

5.Lidhuni me influencuesit 

Kërkoni mënyra për të bashkëvepruar me influencuesit.Ndani përmbajtjen e tyre, përgjigjuni përditësimeve të tyre në statuse, ose lini komentet në blogun e tyre.Ky hap kërkon kohë. Marrëdhëniet janë një pjesë e rëndësishme e promovimit të faqes tuaj dhe përmbajtjes, kështu që ky është një hap i rëndësishëm për t’u përfshirë në strategjinë tuaj.

6. Bëhuni burim informacioni

Gazetarët dhe blogerët shpesh kërkojnë  burime për të shtuar thellësinë e tregimeve që ata shkruajnë. Nëse mund të pozicionosh veten për të qenë ky burim, mund të fitosh një vëmendje nga një audiencë e re.Nëse shkrimtari përdor një informacion  nga ju, ata shpesh (por jo gjithmonë) j’u përfshijnë si burim informacioni.

7.Përdorni email marketing 

Marketingu duke përdorur email-in nuk është saktësisht një strategji për gjetjen e klientëve të rinj pasi kërkon nga dikush që të ketë vizituar dhe të jetë regjistruar më parë me email. Mbani në mend se njerëzit që janë regjistruar kanë pëlqyer diçka nga faqja apo biznesi juaj.

Kjo është pjesa ku marketingu i email-it bëhet  i dobishëm

Ju mund të vendosni njoftimin që vizitorët  të shkruajnë  email-in dhe të marrin informacion. Sapo njerëzit të fillojnë të regjistrohen ju mund t’i përdorni emailet tuaja për t’i çuar në faqe sa herë që të shtoni përmbajtje të re.

Nëse përdorni email marketing, sigurohuni që ju të dërgoni email vazhdimisht.Bëni email-in sa më të vlefshëm dhe argëtues.

 

PËRGJIGJU