SHPËRNDAJE

Një nga karakteristikat më të rëndësishme të çdo faqe eCommerce është aftësia për të pranuar pagesa nga konsumatorët. Pa atë, ju nuk mund të tregtoni, kështu që është e rëndësishme që kjo të krijohet dhe të integrohet në faqen tuaj para se të lançohet. Në këtë post, ne do të shqyrtojmë mundësitë e pagesës që janë në dispozicion për ju dhe çfarë duhet të bëni për të afruar biznesin tuaj në internet për të tregtuar.

Mundësitë e pagesës

Për t’i dhënë biznesit tuaj shansin më të mirë për të pasur sukses, mundësitë e pagesës që ju ofroni duhet të mundësojnë sa më shumë konsumatorë që të jetë e mundur për të blerë prej jush. Kjo do të thotë që do të duhet të pranoni karta debiti, karta krediti dhe PayPal, të cilat janë tre mënyrat më të njohura që njerëzit pëlqejnë të paguajnë në internet.

Megjithëse përdoret më rrallë, ka zgjidhje të tjera të pagesave që mund t’i përdorni nëse dëshironi. Ju mund, për shembull, të pranoni pagesa me transfer bankar, i cili është një opsion i disponueshëm në një numër dyqanesh të mëdhenj, si Amazon. Për përdoruesit në smartphones, një tjetër alternativë është që ata të paguajnë me portofolin celular. Së fundi, gjithmonë mund t’i lejoni klientët t’ju dërgojnë një çek ose të paguajnë para në dorë.

Related image

Marrja e pagesave nga karta debiti dhe krediti

Në këtë seksion tjetër, ne do të shohim se çfarë duhet të bëni për të pranuar pagesa me kartë në faqen tuaj. Ekzistojnë tri gjëra që duhet të krijoni, një llogari tregtare, një procesor pagesash dhe një portë pagese.

Hapja e një llogarie tregtare

Llogaritë bankare standarde të biznesit nuk do t’ju lejojnë të merrni pagesa në internet nga karta debiti ose krediti, prandaj para se t’i pranoni ato, do t’ju duhet të hapni një llogari tregtare të veçantë. Funksioni i vetëm i llogarisë tregtare është që të marrin pagesa në internet, pasi këto të jenë paguar, paratë transferohen menjëherë në llogarinë tuaj normale të biznesit.

Ekziston një gamë e gjerë e llogarive tregtare dhe nuk ka nevojë të përdorësh atë që jepet nga banka me të cilën ke llogarinë e biznesit tënd. Në të vërtetë, zgjedhja e një ofruesi të ndryshëm mund të jetë e preferueshme, pasi ju duhet të paguani për të përdorur një llogari tregtare dhe tarifat e bankës suaj mund të mos jenë më konkurruese përreth.

Tarifat e llogarisë tregtare janë të vështira për tu krahasuar, pasi që disa ofrues të paguajnë një tarifë të caktuar mujore, disa marrin një përqindje të vlerës së çdo transaksioni, dhe disa bëjnë të dyja. Ju gjithashtu do të gjeni se shpenzimet ndryshojnë, kështu që është gjithmonë e dobishme për të dyqan rreth për normat më të mirë.

Zgjedhja e procesorit të pagesës

Një përpunues pagesash është një biznes i palës së tretë që trajton transaksionet financiare midis jush dhe klientëve tuaj. Siguron që pagesa të bëhet duke transmetuar informacionin e pagesës, dmth. Detajet e kartës së debitit, nga blerësi në llogarinë tuaj tregtare. Një pjesë e këtij procesi do të përfshijë komunikimin me kompaninë e kartelës së klientit për të autorizuar pagesën. Procesorët e pagesave punojnë gjithashtu në anën tjetër, duke ju mundësuar një rimbursim dhe duke siguruar që paratë shkojnë direkt në llogarinë e klientit.

Megjithëse përpunuesit e pagesave janë kompani të ndara nga ofruesi juaj i llogarisë tregtare, tarifat për shërbimet e tyre shpesh përfshihen në ato të llogarisë tregtare. Ndërmarrjet e zakonshme të përpunimit të pagesave përfshijnë PayPal dhe Sheshin.

Vendosja e një gateway pagese

Një portë pagese është një pjesë e softuerit në një faqe interneti të eCommerce që kryen një numër funksionesh të rëndësishme:

  • llogarit koston e mallrave në shportën e blerjes
  • shton çdo TVSH
  • llogarit shpenzimet e duhura të transportit nga opsionet e zgjedhura
  • zbret çdo zbritje nga kodet ose kupona
  • merr dhe kodon detajet e kartelës së klientit dhe informacionin e sigurisë

Në shumë raste, porta e pagesave ju ofrohet nga procesori juaj i pagesës dhe do t’ju duhet ta instaloni në faqen tuaj te internetit. Nëse përdorni softuer CRM, si WordPress, për të krijuar dyqanin tuaj në internet, do të gjeni shumica e temave të tregtisë elektronike dhe shtojcat janë të dizajnuara për integrim të lehtë të gateway pagesës.

Certifikata SSL

Nëse pranoni pagesa me kartë të çdo lloji në faqen tuaj, do t’ju duhet të merrni masa për të siguruar që të dhënat financiare të klientëve të mbahen të sigurta gjatë tranzicionit nga faqja juaj në procesorin e pagesës. Mënyra për të arritur këtë është përmes marrjes së një certifikate SSL. Një çertifikatë SSL kodon detajet e kartës dhe të dhëna të tjera në mënyrë që edhe nëse ndërpritet gjatë tranzicionit, nuk mund të arrihet dhe të vjedhet.

Vlera tjetër e një certifikate SSL është se faqet e internetit që i përdorin ato kanë ikonën e gjelbër të hapjes të shfaqur në shfletuesit e përdoruesve për të treguar se faqja juaj është e sigurt. Kjo u jep klientëve rritje të besimit në blerjen nga ju, gjë që është veçanërisht e rëndësishme nëse jeni një kompani e re që synon të tërheqë konsumatorët për herë të parë.

PayPal

PayPal është një mundësi shumë e zakonshme e pagesës për blerësit online dhe faqet e internetit. Është gjithashtu shumë i besuar, që është një lajm i mirë për ato biznese të eCommerce që e ofrojnë atë. Kompanitë kanë dy zgjedhje se si mund të përdorin PayPal, këto janë PayPal Gateway dhe PayPal Standard.

PayPal Gateway vepron si porta të tjera dhe punon duke instaluar një arkë të sigurtë në dyqanin tuaj, duke ju mundësuar të merrni pagesa nga karta debiti dhe krediti. PayPal Standard, në anën tjetër, funksionon ndryshe; në vend që të marrin pagesa në faqen tuaj, klientët transferohen në faqen e PayPal dhe paguajnë brenda llogarisë së tyre para se të kthehen në faqen tuaj. Një ndryshim midis dy opsioneve të PayPal është që paratë e marra nga PayPal Standard nuk transferohen në llogarinë bankare të biznesit. Në vend të kësaj, ato depozitohen në llogarinë PayPal të biznesit tuaj.

Ju nuk mund të krijoni një dyqan në internet pa mundësinë për të marrë pagesa. Shpresojmë që informacionet e dhëna këtu do t’ju ndihmojnë të kuptoni gjërat që duhet të bëni për të pranuar kartela debiti dhe krediti dhe pagesat PayPal në faqen tuaj te internetit dhe për t’u siguruar që transaksionet e klientëve tuaj janë të sigurta.

Nëse jeni duke kërkuar për strehim të sigurtë dhe me performancë të lartë për biznesin tuaj online, shikoni gamën tonë të gjerë të zgjidhjeve pritëse.

 

PËRGJIGJU