SHPËRNDAJE

Inteligjenca artificiale (AI) nuk është më science fiction, kjo është një pjesë e vërtetë e jetës sonë të përditshme. Gjatë disa viteve të fundit, është adoptuar në një spektër gjithnjë në rritje të sektorëve: shëndetësia, arsimi, siguria, shitja me pakicë dhe madje edhe HR. Është gjithashtu një mjet i rëndësishëm në web hosting. Në këtë post, ne do t’ju tregojmë katër mënyra se IA mund të përfitojë nga faqja e internetit dhe shërbimi i hostimit.

1. Siguria e përmirësuar

Sipas G Data Security, 2017 pa një kërcënim të ri malware dalin çdo 4.2 sekonda. Me mbi 60% të kompanive që dalin jashtë biznesit brenda 6 muajve nga sulmi kibernetik dhe me kërkesat gjithnjë në rritje të pajtueshmërisë, si GDPR, siguria është një përparësi kryesore për pronarët e bizneseve.

Inteligjenca artificiale, megjithatë, po rezulton të jetë një mjet i rëndësishëm për të ndihmuar web hostët t’i përgjigjen kërcënimeve kibernetike. Teknologjia e përparuar e firewallit që përdorin për të mbrojtur klientët e tyre është në gjendje të zbulojë kërcënimet e koduara dhe modelet e sulmit gjatë zhvillimit të tyre. Dhe machine learning, sa herë që përballet me një kërcënim të ri, mund të përfshijë atë që ka mësuar për të përmirësuar mbrojtjen e saj edhe më shumë dhe për të parashikuar sulme të ardhshme në kohën më të hershme të mundshme. Kur kjo ndodh, mund të vendosë masa efektive dhe të dërgojë alarme si për ekipin e web hosting dhe për klientët e tyre.

2. Mbrojtja e emrit të domain-it

Emrat e domain-it janë thelbësore për suksesin e markës suaj kështu që është e rëndësishme që çdo gjë që zotëroni të mbrohet dhe që të tjerët, të cilët mund të lidhen me kompaninë tuaj, nuk përdoren në mënyra të papërshtatshme ose të paligjshme.

Përderisa ka shumë opsione të kërkimit emrit të domain-it që mund të përdorni për të parë nëse një domain është në dispozicion për të blerë, shumë prej tyre nuk ofrojnë saktësi 100% dhe kjo ka çuar, në të kaluarën, në gabimet e regjistrimit.

IA, megjithatë, siguron një shtresë mbrojtjeje. Mund të përdoret për të ndjekur çdo përpjekje nga të tjerët për të blerë ose regjistruar një domain që është i ngjashëm me tuajin ose për ta përdorur atë përmes një serveri proxy. Kjo ju mundëson që të keni paralajmërime të vazhdueshme nëse tregtarët mashtrues krijojnë një vend që shesin mallra të falsifikuar ose nëse përhershme janë duke e klonuar faqen tuaj si një mënyrë për të mashtruar individët nga paratë e tyre. Në këtë mënyrë, ajo ndihmon në mbrojtjen e biznesit tuaj dhe reputacionit tuaj në internet.

3. Përmirësimi i performancës së domain-it

IA punon duke kuptuar modelet në të dhënat dhe mjediset e koduara. Ajo i analizon dhe mëson përmes shtimit të modeleve të reja në kujtesën e tij. Ndërsa mëson, IA është në gjendje të bëjë parashikime dhe kjo është një nga përdorimet kryesore të saj brenda industrisë.

Për ata me biznese online, AI mund të përdorë inteligjencën parashikuese për të parashikuar se sa mirë do të shfaqen emrat e domain-it dhe URL-të individuale me kalimin e kohës. Kjo bëhet përmes analizave të të dhënave ekzistuese të uebit. Kjo do të thotë që kompanitë mund të përdorin IA për të hulumtuar emrin dhe zgjerimin ideal të biznesit të tyre dhe për të marrë parashikime se sa mirë mund të kryejnë uebfaqet e tyre në aspektin e trafikut dhe normave të konvertimit.

Përderisa performanca e një faqeje interneti bazohet në një sërë faktorësh, si natyra dhe cilësia e përmbajtjes së saj, sa mirë është optimizuar, dhe efektiviteti i fushatave të marketingut etj., Kompanitë që kanë disa emra potencialë në mendje munden përdorni këtë informacion për t’i ndihmuar ata të zgjedhin atë që ka të ngjarë të ketë apelin më të madh në tregun që synojnë.

4. Sistemet e vetë-riparimit

Mirëmbajtja e çdo platforme dixhitale, qoftë kjo një faqe interneti ose një suitë e tërë e aplikacioneve kritike të biznesit, kërkon një kontribut të rëndësishëm. Sot, IA është tashmë në fazën ku ajo mund të ndihmojë stafin tuaj të IT-së që t’i kryejë këto detyra në mënyra më efikase dhe efikase.

Një shembull i kësaj është vetë-riparimi ose vetë-shërimi. Pret që përdorin inteligjencën artificiale të vetë-riparimi, e përdorin atë për të skanuar sistemet, për të diagnostikuar çështjet e mundshme dhe për të ndërmarrë masa parandaluese përpara se problemet të materializohen. Nëse, për shembull, është gjetur një harduer i dëmtuar, një sistem vetë-shërues mund të transferojë sistemet që operojnë në atë hardware në serverët e faksit para se të rrëzojë serveri dhe në këtë mënyrë të ruajë kohën e përdorimit. Ngjashëm, mund të instalojë përditësime ose të ndryshojë cilësimet. Në rastet e çështjeve kryesore, IA do të njoftojë ekipin e IT të hostit tuaj të internetit për problemin në mënyrë që ndërhyrja njerëzore të ndodhë.

Përveç ofrimit të një shërbimi më të fuqishëm, IA gjithashtu zvogëlon barrën e mirëmbajtjes në web hostin tuaj, duke u dhënë atyre kohë shtesë për të përmirësuar performancën e serverit tuaj dhe duke u dhënë klientëve mbështetje më të mirë teknike.

Në të ardhmen, një kombinim i robotikës dhe IA ​​mund të çojë në të gjithë mirëmbajtjen e pajisjeve dhe sistemit që mbahen nga makinat, me vetëm minimumin e inputeve njerëzore. Nëse robotët tashmë mund të ndërtojnë makina, mund të jetë vetëm një çështje kohe.

 

Inteligjenca artificiale ka të ngjarë të jetë një tipar i përhershëm i jetës sonë. Ka potencial të madh në të gjitha llojet e fushave dhe ato biznese që nuk e përdorin atë, ka të ngjarë të jenë në një disavantazh të madh. Në web hosting, ajo na siguron siguri më të mirë, emra të domain të favorshëm, dhe mirëmbajtje dhe riparim automatik të sistemeve në të cilat veprojnë faqet tona të internetit.

Nëse jeni duke kërkuar për më shumë siguri, shikoni faqen tonë për të parë gamën tonë të gjerë të shërbimeve të hosting.

PËRGJIGJU