SHPËRNDAJE

Ndërsa shumë njerëz kanë konsideruar ngritjen e një biznesi në internet, disa mbajnë idetë e tyre për t’u realizuar sepse nuk i kuptojnë llojet e ndryshme të mundësive të biznesit që ofrojnë faqet e internetit. Me platforma të tilla si WordPress, që e bëjnë të lehtë krijimin e faqeve të biznesit, krijimi i një biznesi online nuk ka qenë kurrë më i thjeshtë. Për t’ju dhënë disa sygjerime dhe frymëzim, ky post do të listojë pesë lloje të bizneseve online që mund të krijoni me WordPress.

1.Shisni shërbimet tuaja online

Nëse keni një aftësi ose një shërbim që dëshironi të bëni para, atëherë një faqe interneti e WordPress është kanali ideal për të promovuar biznesin tuaj tek klientët potencialë. Kjo shpesh është një model i përdorur nga përkthyes të pavarur, veçanërisht ata të cilët punojnë në kompjuter ose internet, siç janë zhvilluesit e faqes, copywriters ose redaktorët e videos. Sidoqoftë, mund të përdoret për çdo lloj shërbimi të shërbimit nga arkitektët deri në konsulentët e imazhit.

Këto lloje websit-esh do të duhet të kenë faqe të veçanta për secilën prej shërbimeve që ofroni, së bashku me imazhet relevante, portofolet e punës suaj të mëparshme dhe dëshmi të konsumatorëve. Ju gjithashtu do të duhet të keni një udhëzues për çmimet dhe le të kuptojnë klientët si t’ju kontaktojnë për të rezervuar shërbimet tuaja.

2.Filloni synoni një direktori biznesesh online

Një lloj i popullarizuar i biznesit online është drejtoria e ngrohtë, një faqe interneti që i ndihmon njerëzit të gjejnë biznese të tjera në një vend relevant. Për shembull, nëse do të organizonit një dasmë të veçantë, mund të promovonit një gamë të gjerë biznesesh si dizajnerët e veshjeve, kompanitë e këpucëve, kompanitë e letrave, ofruesit e mjaltit dhe kështu me radhë. Ju mund ta bëni këtë në çdo lloj fushate.

Për t’i bërë bizneset të ndjejnë se ka vlerë që duhet të paguajnë për të reklamuar në faqen tuaj, ju duhet t’u jepni atyre një numër të arsyeshëm vizitorësh. Për ta bërë këtë, sigurisht, do të duhet të publikosh përmbajtje që është tërheqëse dhe merr faqen tuaj shumë të trafikut. Do të duhet të bësh shumë më tepër sesa të tregosh emrat, adresat dhe detajet e kontakteve të reklamuesit tënd, të tilla si të shkruash mesazhe në lidhje me to ose t’i lëshosh ato të krijojnë listat e tyre të zgjeruar.

Për fat të mirë, ekzistojnë tema(theme) të drejtimit të WordPress me funksionalitet të integruar për galeritë e fotografive, videot, postimet e blogeve dhe bonot e zbritjes, duke ju mundësuar që të krijoni faqen ideale dhe të keni gjithçka që ju nevojitet për të filluar krijimin e një faqe të fuqishme të direktorisë.

3. Krijo një site affiliate

Në mënyrë që të promovojnë veten e tyre, shumë kompani drejtojnë programe shoqëruese ku paguajnë komision për faqet e internetit që i ndihmojnë ata të bëjnë një shitje. Ata ju japin një link në faqen e tyre të internetit që ju vendosni në faqen tuaj dhe nëse një vizitor klikon në atë link dhe blen diçka, ju paguheni nëpërmjet komisionit.

Ndërkohë që shumë blogë shfaqin reklama bashkëlidhur për të ndihmuar në gjenerimin e të ardhurave shtesë, disa njerëz kanë krijuar faqet e internetit për të krijuar biznese të marketingut affiliate. Këto vende gjithmonë fokusohen në një treg të veçantë dhe punojnë duke botuar artikuj të dobishëm për lexuesit. Megjithatë, gjatë shkrimit të këtyre artikujve, ato gjithashtu do të promovojnë produktet e kompanive me të cilat ata janë të lidhur.

Një shembull tipik mund të jetë dikush që është ekspert financiar dhe po shkruan artikuj rreth hipotekave, kartave të kreditit, llogarive bankare dhe kredive. Ata mund të kenë llogari shoqëruese me një varg bankash të ndryshme dhe të paguhen çdo herë që një lexues merr një peng ose një hua.

Për këto faqe të jenë të suksesshme, postimet që shkruani duhet të japin këshilla të vërteta dhe të gjenerojnë shumë vizitorë. Nëse këshilla është e dobët, askush nuk do të klikojë tek reklamuesi dhe nëse nuk merrni vizitorë të mjaftueshëm, nuk do të merrni klikime të mjaftueshme. Duhen kohë dhe përpjekje për të krijuar vende të suksesshme të shoqërimit, pasi ju keni nevojë për shumë artikuj para se të gjeneroni vizitorë dhe të ardhura të mjaftueshme.

Përsëri, WordPress është ideale për faqet affiliate pasi që është e lehtë të krijohen lidhje shoqëruese dhe ka shumë pak shtojca për t’ju ndihmuar të menaxhoni programet tuaja shoqëruese.

4. Hapni një dyqan online

Ndoshta bizneset më të dukshme në internet, dyqanet online janë ideale për ata që dëshirojnë të shesin prodhime online. Megjithatë, ndërsa krijimi i dyqanit aktual është relativisht i lehtë kur përdoren shtojcat si WooCommerce, drejtimi i një dyqani në internet është më sfidues sesa mendojnë shumica e njerëzve.

Është jetësore që pronarët të kuptojnë detyrimet ligjore që duhet t’i përmbushin; për shembull, ka ligje që diktojnë se si duhet të kryeni një biznes online, siç është Ligji për Shpërndarjen në Distancë.

Për ata që synojnë të shesin në internet, WordPress ofron gjithçka që ju nevojitet për të ngritur dyqanin. WooCommerce mund ta shndërrojë faqen tuaj të WordPress në një dyqan në internet plotësisht funksional dhe ka një sërë pluginash të tjerë të mëdhenj që mund t’ju ndihmojnë të tregoni produktet tuaja tek klientët tuaj dhe ta bëni faqen tuaj tërheqëse dhe miqësore.

 

Ngritja e një biznesi online vjen me shumë përgjegjësi, por mund të çojë në shpërblime të konsiderueshme në afat të gjatë. Shpresojmë, ky post do të ketë dhënë një pasqyrë në llojet e ndryshme të biznesit që mund të krijoni duke përdorur WordPress dhe ju dha ide rreth asaj se cilat janë më të mirët për ju.

Nëse jeni duke konsideruar fillimin e një biznesi online duke përdorur WordPress, shikoni paketat tona hosting cloud bazuar në WordPress.

PËRGJIGJU